eindelijk bestrating!

Het voorjaar was meer dan warm, te droog voor de boeren maar wel heerlijk zeilweer. Laatste weken na de zanderige werkzaamheden dan ook niet echt veel gedaan aan de schuur maar gezeild en van het weer genoten wachtend op de stenen en stratenmaker. Je ziet de 3 ( ik zie nu pas dat je er maar 2 ziet op de foto) nieuwe leilindes waarvan de middelste van een andere leverancier komt en het duidelijk beter doet dan de buitenste 2, hopelijk trekken die nog bij. De blauwe regen is ook ieder jaar een feest! De nieuwe markiezen zijn nog hard nodig, het blijft nu binnen aangenaam koel, de zon staat hier pal op de gevel. de leilindes, die eigenlijk van oorsprong die functie hebben zijn nog te iel maar iets van de felle zon houden ze al tegen.

Dit is natuurlijk de drukste tijd voor straatmakers dus ik heb een 6 weken moeten wachten voordat ik aan de beurt was. Gisteren zijn de stenen gebracht en zijn we direct aan de slag gegaan. Het zandbed lag er ondanks de katten die het als kattebak gebruiken nog goed bij, hier en daar nog wat ophogen, aantrillen en straten maar.

Je ziet 2 soorten stenen. Het visgraatmotief is van waaltjes gemaakt, het halfsteensverband wordt met dikformaat gelegd, elke steen is handgevormd en gebakken, sommigen wel 100 jaar oud! Langs de randen bij het groen komen opsluitbanden van antraciet beton anders loop je alles binnen de kortste keren los, langs de rand van het huis komt een grindrand tegen opspatten.

Vrijdag gaan we weer verder, vandaag zal ik hier en daar wat al te grote verminkte stenen vervangen voor gavere exemplaren, dat scheelt straks weer onkruid wieden tussen al die oneffenheden, dat is dan weer het nadeel van mooie oude bestrating!

2 comments

  1. Ja, echt waar, stuk voor stuk in een oventje gebakken maar dan wel met duizenden gelijk neem ik aan. In deze partij waaltjes zitten stenen waar waarschijnlijk de 1e T Fordjes over hebben gereden, leuk idee toch? Wel jammer dat ze niet meer ruiken zoals toen ….

  2. Eindelijk! Erg mooi, die visgraat. Ik kan me haast niet voorstellen dat die stenen stuk voor stuk zijn gebakken. Echt prachtig. En wat staan die markiezen leuk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *