en weer aan de slag!

Na de koude maanden kunnen we weer verder met project “schuur”. De tijdelijke plastic folie in de ramen heeft alle stormen en sneeuw doorstaan, binnen geen lekkage te zien!

Al een paar weken terug heeft de loodgieter met zijn speciale op flessegas werkende soldeerbout de dakgoten gesoldeerd, de eindstukjes en de tapeinden moesten erop voordat ik ze kan ophangen.

Inmiddels hangen ze in de dak-beugels, nu nog de afvoerpijpen aansluiten aan de rioleringspijp in de grond, ik wacht nog op enkele speciale zinken s-bochten en z.g. “wrangen” , dat zijn klemstukken voor in de muurbeugel, meer voor de mooi, funcioneel is het niet maar het staat wel lekker authentiek.

Afgelopen zaterdag zijn we, ik heb weer 2 man uit het dorp met de graver ingehuurd, begonnen met het afgraven van de grond rondom het huis. Alle (bijna alle) oude straatstenen heb ik zolang op pallets op de openbare weg gezet, dat kan hier gelukkig, daar moet ik nog vanaf zien te komen.

De mini-graver was echter niet mini genoeg en kon niet draaien zonder veel te beschadigen, a.s. dinsdag gaan we verder met een kleiner model om langs de smalle kanten van het huis te kunnen graven. Als alles op de goede hoogte is uitgegraven kan er zand besteld worden, in de tussentijd moet het laatste stuk riolering richting straat nog vervangen worden, erfscheidingsputje erin en tenslotte nog een put/kolk in de hoek van de tuin om het regenwater af te voeren, dan kan de grond dicht en het zand erop en met de laser uitvlakken op voldoende afschot.

Nu nog de bestrating uitzoeken, ik wil gebakken waaltjes in bruin brons mix in combinatie met donkere dikformaat walen. Het gaat totaal om zo’n 80 m². gemiddeld €25 de m².

2 comments

  1. ik zou die andere stenen gebruiken om prachtige combis te maken… ik wil wel een tekening voor je maken hoor? das nou hergebruik hahahaha
    heel veel succes en ooit zie ik het wel een keertje 🙂
    werkze morgen en donderdag!

  2. Tweede poging, mijn reactie van gisteren is kennelijk niet doorgekomen, maar ik ben blij dat we de werkzaamheden weer kunnen volgen. De vaktaal gaat me boven de pet maar het maakt weer allemaal een gedegen indruk. Succes!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *