Grond en PVC werk

Vanmorgen weer eens wakker gemaakt door de zelfde zware heimachine die al meerdere keren dwars door mijn tuin is gereden omdat ze anders de bocht niet halen, ze hebben het dit keer wel netjes gevraagd maar het is eigenlijk bespottelijk dat voor een paar kleine heipaaltjes, ze waren in een uurtje klaar, zo’n grote machine nodig is die de straat en beplanting kapot rijdt, zie de fotoos. Het is dat ik zelf bezig ben met graven maar anders .. we zitten inmiddels al bijna 4 jaar in het bouwverkeer, deze zomer is alles wat door dit straatje moet hopelijk klaar en zijn we verlost van het bouwverkeer.

Meer belangrijk is dat we vanaf 16.00 uur (de jongens hebben ook nog ander werk) weer verder zijn gegaan met afgraven en grond afvoeren, het is zo goed als klaar, er is ruim 12 kuub grond uitgekomen! Ikzelf heb vandaag de aansluitingen van de regenpijpen op de afvoer gemaakt met de vandaag geleverde “wrongen” , dus geen ‘wrang’ zoals ik eerder dacht en met 4 PVC bochten onderaan een stankafsluiter gefabriekt, dat moet werken.

Komende dagen de laatste PVC-riool aansluitingen (die van de plee richting straat) samen met Andre vernieuwen, er zit nog een oude put die eruit kan, dan met een nieuw T-stuk als ontstoppingspunt de pijperij afmaken. Ook maken we een “kolk” in de achterste hoek van de tuin/bestrating om het regenwater daar af te kunnen voeren.

Op de fotoos, die niet in logische volgorde staan zie je de grote oplegger de hoek van mijn grond kapot rijden, ze hadden er wel rijplaten neergekwakt maar dat helpt niet echt, de nieuwe HWA pijperij en grondwerkzaamheden.

3 comments

  1. @Och; Bestrating moet altijd op zand liggen voor de stabiliteit. Dus: afgraven aarde en rommel, zand erop kruien, uitvlakken met de laser, nogmaals aantrillen, weer uitvlakken, eventueel bewateren (met de tuinslang 😉 , door het bewateren, denk aan het strand, gaat de lucht tussen het zand uit en daardoor compacter, dan als laatste de stenen er op.

  2. Was ik nog vergeten te vragen : Waaròm moet die aarde worden afgegraven?

    ( ook deze reactie had ik eerder verstuurd en leek geplaatst te zijn maar er is kennelijk toch iets misgegaan. )

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *