bestrating klaar

Eergisteren was de bestrating al zo goed als klaar, hier en daar nog wat bijwerken en toen gewoon zand erover in inwassen, er zit door de oude stenen en manier van leggen veel ruimte en kieren tussen dus daar verdwijnt veel zand tussen. De nacht erop heeft het hier gehoosd dus de volgende ochtend was het zand grotendeels verdwenen, een ideale manier om “in te wassen” dus!

Gisteren heeft Hylke de strater het grind ( gewoon grof betonmix-grind ) gehaald en rondom het huis gestort, wel eerst worteldoek … hoewel dat niet veel doet, de onkruidzaden komen meestal van boven dus het is meer voor dat ene onkruidje dan van onderen omhoog komt, wel voorkomt het dat het grind wegzakt in het zand eronder en dat is eigenlijk belangrijker.

Ik heb gisteren bij de GAMMA zo geheten “brekerzand” gehaald ( Hylke vindt dat onzin, ik niet ) 8 zakken a 25 kilo in het renaultje, geen probleem maar wel zwaar. Dit brekerzand uitgestrooid en verdeeld over de stenen, je krijgt dan dat heerlijke geknirp onder je schoenen als je er overheen loopt en het is niet zo plakkerig als gewoon zand en door de korrels zetten de stenen zich beter. Nu regelmatig met de bezem erover en een paar weken laten liggen.

Het grind rondom is nog wat grijs, daar moet nog een goede regenbui overheen voor het mooie..

3 comments

  1. Als het zand z’n plek heeft gevonden en eraf is geveegd maak ik detailfotoos van de visgraat, speciaal voor Och! Nu eerst de straat opruimen en achter het schuurtje nog wat stenen leggen, uit het zicht maar wel zo lekker om op te lopen!

  2. Ben het helemaal met BP eens: prachtig! Als straks het zand goed “ingewassen” is (weer een woord geleerd) kun je dan wat detailfoto’s van het visgraatpatroon plaatsen?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *